logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Wagenmakerij hurenin
de
Spoorzone

De Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone is een indrukwekkende locatie voor een gezellige markt, een sfeervol festival, een sportactiviteit in een rauwe, urban omgeving of een bijzondere bijeenkomst. Daar waar vroeger treinen werden gemaakt, vinden sinds enkele jaren uiteenlopende evenementen plaats. Laat je verrassen door de industriële sfeer van deze evenementen locatie en de omgeving van de Tilburgse Spoorzone. 

De rauwe Wagenmakerij is regelmatig locatie voor een bijzondere evenement. En deze imposante hal biedt in combinatie met de naastgelegen Koepelhal nog meer mogelijkheden. De industriële Wagenmakerij was tot begin 2011 de hoofdopslagplaats van de voormalige NS-werkplaats. Inmiddels bieden de tientallen oranje en rode gietijzeren kolommen en de houten sheddaken regelmatig een fantastisch decor voor uiteenlopende evenementen.

Het gebouw

De industriële Wagenmakerij is ca. 4.500m2 groot en is vrij in te delen. Met de gekleurde stalen kolommen en de industriële sheddaken als decor heeft de Wagenmakerij altijd iets feestelijks. In de Wagenmakerij kun je met maximaal 4900 bezoekers terecht. Maar ook voor kleinere evenementen is de Wagenmakerij erg geschikt. De Wagenmakerij, of een deel daarvan, biedt ook extra ruimte bij evenementen in de naastgelegen Koepelhal, bijvoorbeeld als entree, horeca of als ruimte voor extra toiletten. De Wagenmakerij heeft zowel aan de noord- als aan de zuidzijde een entree. De locatie beschikt over één grote onverwarmde, industriële grote ruimte met een opvallende, oorspronkelijke stalen constructie en een industriële vloer, een combinatie van bestrating en betonplaten. De zuidzijde heeft een entree ruimte die in te richten is als garderobe of ontvangstbalie. Er zijn enkele toiletten aanwezig en aansluitpunten voor elektra, water en riool. Bij grotere evenementen waarbij de aanwezige toiletten niet toereikend zijn, kun je eenvoudig mobiele toiletvoorzieningen in de Wagenmakerij plaatsen.

Voorzieningen en mogelijkheden

De Wagenmakerij is een veelzijdige locatie. Voorzieningen als podia, geluid- en lichtinstallaties kunnen naar wens zelf geregeld worden. Als organisator ben je ook vrij om de catering in eigen beheer te verzorgen. Verwarming, techniek, inrichting zoals bijvoorbeeld meubilair of een keuken zijn niet aanwezig. Elektrakabels zijn eventueel aanvullend te huur. Heb je behoefte aan break-out-ruimtes? Deze kunnen in de Wagenmakerij zelf naar wens worden gerealiseerd maar ook de naastgelegen Koepelhal is hiervoor geschikt. Daarnaast biedt de Spoorzone op korte afstand diverse mogelijkheden in andere (horeca)locaties. De Wagenmakerij is niet geschikt voor evenementen met luide muziek zoals dance events.

Ligging en bereikbaarheid

Door de centrale ligging van de Spoorzone op 500 meter van het NS station, is de Wagenmakerij perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. De Spoorzone grenst aan de binnenstad van Tilburg. Op ongeveer vijf minuten loopafstand zijn twee grote parkeergarages: Tivoligarage en Pieter Vreedeplein. Ook in de Spoorzone zijn parkeermogelijkheden (betaald) op het parkeerterrein Smederij en langs de Burgemeester Brokxlaan.

Aanvullende informatie

De huurtarieven voor gebruik van de Wagenmakerij zijn afhankelijk van de duur en soort activiteit. Daarnaast zijn er kosten voor bijvoorbeeld vergunningen, inrichting, installaties, schoonmaak en eventueel aanvullend evenementenbeheer.
Voor alle evenementen in de Wagenmakerij is een evenementenvergunning nodig. Zorg dat deze uiterlijk 12 weken voor aanvang van het evenement is aangevraagd via www.tilburg.nl. De maximale eindtijden voor evenementen in de Wagenmakerij zijn 23.00 uur van zondag tot en met donderdag en 01.00 uur op vrijdag en zaterdagavond.
De mogelijkheden voor muziek evenementen zijn onder meer afhankelijk van de soort muziek, het geluidniveau, de inrichting en het moment van de dag. Evenementen met een geluidniveau dat hoger is dan 87 dB(A) (overdag), zijn slechts zeer beperkt mogelijk, een vergunning is altijd maatwerk.

Technische specificaties

Centrale hal:

49 m breed, 64m lang, ca 5,7 m hoog
1x32A/380V, 2x125A/380V, 1x63A/380V tbv geluid, gekoppeld aan BMI
4 wateraansluitingen 1 duims
6 afvoerpunten riool

Entreeportaal:

140 m2

Toiletten:

5 toiletten, 5 urinoirs geen mindervalidetoilet

Een evenement organiseren in de Wagenmakerij biedt de organisator veel vrijheid. Maar er komt veel regelwerk bij kijken. Wil je de organisatie van het evenement of een deel daarvan uit handen geven? Ook dat is mogelijk, wij denken graag mee.

Meer informatie?

Voor meer informatie, het maken van een afspraak voor een bezichtiging of een reservering van de Wagenmakerij kun je terecht bij de gemeente Tilburg.

De Spoorzone

De Wagenmakerij ligt in de Spoorzone: een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station. Hier laten we oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven versmelten. Een gebied dat in trek is. Bij jong en oud, starters en oude rotten, levensgenieters en waaghalzen. Een gebied dat Tilburg als 6e stad van Nederland verder op de kaart zet, juist dankzij een mix die onconventioneel en anders is.

De Wagenmakerij ligt in de Spoorzone: een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station. Hier laten we oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven versmelten. Een gebied dat in trek is. Bij jong en oud, starters en oude rotten, levensgenieters en waaghalzen. Een gebied dat Tilburg als 6e stad van Nederland verder op de kaart zet, juist dankzij een mix die onconventioneel en anders is.

En biedt alleen de Wagenmakerij niet voldoende ruimte? De naastgelegen Koepelhal is ook in combinatie met de Wagenmakerij te huur.

De Hall of Fame, Club Smederij, Theater de Boemel, de LocHal, Seats2meet en Ontdekstation013 zijn geschikt voor kleinere gezelschappen. Deze locaties zijn ook uitermate passend voor een gecombineerd gebruik, bijvoorbeeld voor een groter gezelschap of wanneer meerdere locaties zijn gewenst.