logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Ontdekstation013in
de
Spoorzone

In Ontdekstation013 kun je jezelf verwonderen over hedendaagse technologie. Deze fabriekshal is omgetoverd tot een centrum waar onderwijs en het technische bedrijfsleven samenkomen. Een plek voor alle leeftijden waar techniek wordt gestimuleerd en geactiveerd.  

Techniek is onmisbaar in de wereld van vandaag en morgen. Door middel van techniek communiceren we met elkaar, verplaatsen we ons van A naar B en zijn we in staat maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Techniek is overal en relevanter dan ooit.

Samenkomst onderwijs en bedrijfsleven

Ontdekstation013 verbindt het onderwijs en bedrijfsleven en werkt mee aan het versterken van de technische sector in de regio. Ze ondersteunen scholen bij het vormgeven van Wetenschap & Techniek onderwijs. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos, van een inspiratieles voor leerlingen en studenten tot een studiedag voor docenten. Of bijvoorbeeld een loopbaan oriĆ«ntatie (LOB) programma, tot een bedrijfsbezoek en een compleet school lesprogramma.

Voor alle leeftijden

Na school, in het weekend en tijdens vakanties zijn er mogelijkheden om bij ons te ontdekken en te beleven. Tijdens de weekenden zijn gezinnen van harte welkom om vrij te ontdekken in onze eigen techniekwereld of vier je je kinderfeestje bij ons. 

Ruimte huren

De unieke locatie van de oude fabriekshal wordt gebruikt voor activiteiten van Ontdekstation013 maar is ook geschikt voor vergaderingen, brainstormsessies, debatten en volledige bedrijfsuitjes. Deze inspirerende locatie heeft nog steeds de ruwe uitstraling maar is voorzien van een volledige horecahoek, beamer, geluidsinstallatie en wifi.