logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Koepelhal hurenin
de
Spoorzone

Met de Koepelhal als locatie maak je van jouw evenement een succes. Deze voormalige fabriekslocatie in de Tilburgse Spoorzone is een indrukwekkende omgeving voor een beurs, een festival, een congres, een tentoonstelling of een personeelsfeest. Daar waar vroeger treinen werden gemaakt, vinden sinds enkele jaren evenementen plaats. Laat je verrassen door de unieke sfeer van de Koepelhal en de inspirerende omgeving van de Tilburgse Spoorzone.

Van congres tot tentoonstelling, van festival tot markt: in de Koepelhal kan het allemaal. Deze veelzijdige industriële evenementenlocatie was tot 2011 de hoofdopslagplaats van de voormalige NS-werkplaats in Tilburg. Inmiddels zijn de industriële spanten en de bijzondere lichtinval decor voor uiteenlopende evenementen. In de Koepelhal kun je met grote gezelschappen terecht. En in combinatie met de naastgelegen Wagenmakerij biedt de Koepelhal nóg meer mogelijkheden.

Het gebouw

Van deze rauwe industriële locatie is een bijzondere evenementenlocatie gemaakt. De Koepelhal is ongeveer 24 meter breed, 87 meter lang en het half ronde dak is op het hoogste punt maar liefst 10 meter hoog. De Koepelhal biedt ruimte aan maximaal 3100 bezoekers. Maar ook voor evenementen met aanzienlijk kleinere gezelschappen is de Koepelhal een sfeervolle locatie.

De centrale hal is ca. 2100m2 groot en is vrij in te delen. Met de stalen spanten en de hoge, halfronde ronde ramen heeft de Koepelhal haast een kathedrale uitstraling.

De hoofdentree aan de oostzijde, aan de kant van het NS plein, grenst aan een entree ruimte die in te richten is als garderobe of ontvangstbalie. Deze ruimte geeft toegang tot de centrale hal. De begane grond voorziet verder in een klein productiekantoor, toiletten en een ruimte voor bijvoorbeeld catering. De aanwezige toiletten zijn voor evenementen tot ca 750 personen in aantal voldoende, voor evenementen met meer bezoekers kunnen aanvullende mobiele oplossingen worden ingezet, bijvoorbeeld in de naastgelegen Wagenmakerij. Op drie plaatsen is er vanuit de Koepelhal een directe toegang naar dit gebouw mogelijk.

Voorzieningen en mogelijkheden

De Koepelhal is een veelzijdige locatie. Door de vrije indeelbaarheid is de Koepelhal geschikt voor uiteenlopende evenementen. Een beurs, tentoonstelling, congres, markt of een personeelsfeest: in de Koepelhal kan het. Voorzieningen als podia, geluid- en lichtinstallaties kunnen naar wens zelf geregeld worden. Als organisator ben je ook vrij om de catering in eigen beheer te verzorgen.

Op de eerste verdieping vind je drie grote kleedruimtes waarvan twee met eigen douche en toilet. Er is geen inrichting, keuken en/of techniek aanwezig. Wil je breakout-ruimtes? Deze kunnen in de ruimte zelf naar wens worden gerealiseerd maar ook andere gebouwen in de Spoorzone bieden hiervoor op korte afstand diverse mogelijkheden. Evenementen met luide muziek zoals dance events zijn zeer beperkt mogelijk.

Ligging en bereikbaarheid

Door de centrale ligging van de Spoorzone op 500 meter van het NS station, is de Koepelhal perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. De Spoorzone grenst aan de binnenstad van Tilburg. Op ongeveer vijf minuten loopafstand zijn twee grote parkeergarages: Tivoligarage en Pieter Vreedeplein. Ook in de Spoorzone zijn parkeermogelijkheden (betaald) op het parkeerterrein Smederij en langs de Burgemeester Brokxlaan.

Aanvullende informatie

De hallen worden verhuurd zonder inrichting en meubilair. De huurtarieven voor gebruik van de Koepelhal zijn gedifferentieerd naar opbouw- en afbouwdagen en evenementdagen. Bijkomende kosten zijn er voor onder meer vergunningen, schoonmaak en eventueel aanvullend evenementenbeheer - en organisatie. Voor alle evenementen in de Koepelhal is een evenementenvergunning nodig. Zorg dat deze uiterlijk 12 weken voor de opbouw van het evenement is aangevraagd via www.tilburg.nl

De maximale eindtijden voor evenementen in de Koepelhal zijn 23 uur van zondag tot en met donderdag en 01 uur op vrijdag en zaterdagavond.

De mogelijkheden voor muziek evenementen zijn beperkt. Activiteiten in de hallen moeten voldoen aan de normen van het activiteitenbesluit. Met een goede technicus en installatie kun je nog steeds een mooi feest houden.

Technische specificaties

Begane grond Koepelhal

centrale hal:
24 m breed, 87 m lang, ca 10 m hoog
4x16A/380V, 1x32AV/380, 2x63A/380V, 1x125A
entreeportaal:
68 m2
productiekantoor:
22 m2
cateringruimte:
56 m2. 4x 16A/380V
Toiletten:
6 damestoiletten, 2 herentoiletten en urinoirs
1 mindervalidetoilet

Eerste verdieping Koepelhal

Kleedruimte 1:
35 m2, toilet, douche en dubbele wastafel
Kleedruimte 2:
35 m2 
Kleedruimte 3: 
43 m2, toilet, douche en dubbele wastafel

Een evenement organiseren in de Koepelhal biedt de organisator veel vrijheid. Maar er komt veel regelwerk bij kijken. Wil je de organisatie van het evenement of een deel daarvan uit handen geven? Ook dat is mogelijk, wij denken graag mee.

Meer informatie?

Voor meer informatie, het maken van een afspraak voor een bezichtiging of een reservering van de Koepelhal kun je terecht bij de gemeente Tilburg.

De Spoorzone

De Wagenmakerij ligt in de Spoorzone: een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station. Hier laten we oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven versmelten. Een gebied dat in trek is. Bij jong en oud, starters en oude rotten, levensgenieters en waaghalzen. Een gebied dat Tilburg als 6e stad van Nederland verder op de kaart zet, juist dankzij een mix die onconventioneel en anders is.

En biedt alleen de Koepelhal niet voldoende ruimte? De naastgelegen Wagenmakerij is ook in combinatie met de Koepelhal te huur.

De Hall of Fame, Club Smederij, Theater de Boemel, de LocHal, Seats2meet en Ontdekstation013 zijn geschikt voor kleinere gezelschappen. Deze locaties zijn ook uitermate passend voor een gecombineerd gebruik, bijvoorbeeld voor een groter gezelschap of wanneer meerdere locaties zijn gewenst.