logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Nieuwsin
de
Spoorzone

Vakantiekermis in de Spoorzone

15 juli 2021
Kermis Tilburg Foto Jostijn Ligtvoet Fotografie

De kermis in Tilburg gaat door in aangepaste vorm. Vanwege corona is het ook dit jaar nog geen reguliere Tilburgse Kermis. Ook in de Spoorzone wordt er kermis gevierd; op de Burgemeester Brokxlaan staan diverse attracties en in de Koepelhal vindt Desperados Roadshow in aangepaste vorm plaats. 

De Desperados Back on the Road Show gaat door in aangepaste vorm. In plaats van 7 dagen, duurt het feest nu 9 dagen. Er zijn zitplaatsen en maximaal 1.000 bezoekers welkom. 
Op de Burgemeester Brokxlaan zijn diverse attracties te vinden, raak de weg kwijt bij de Fun Factory of bezoek de klassieke bootjesmolen. 

Check de druktemeter voor vertrek

Check voor vertrek de online druktemeter om te zien of het verstandig is om naar de kermis te komen. Zo voorkom je dat je lange wachtrijen. De druktemeter geeft een live advies naar aanleiding van het aantal mensen op het kermisterrein.Tijdens de vakantiekermis zijn de meest actuele coronamaatregelen geldig. Bezoekers houden zich aan de basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden van anderen, vaak en goed handen wassen en thuisblijven bij klachten. 

Wegafsluitingen

Vanwege de opbouw van de Vakantiekermis zijn er wegafsluitingen rondom de binnenstad. Vanaf woensdag 14 juli zijn diverse wegen afgesloten. Met uitzondering van het Koningsplein, de kruising Spoorlaan en de Besterdring is de route van de kermis weer bijna als vanouds. De kermis loopt dit jaar vanaf Stadhuisplein (vanaf de rechtbank), Paleisring, Piusplein, Heuvelring, Heuvel,  NS-plein, Burg. Brokxlaan en Besterdplein. Op de kruising van de Spoorlaan komt er een knip zodat er twee kermisterreinen ontstaan. 

Dinsdag 27 juli weer open

De Besterdring, het Besterdplein en de Paleisring zijn afgesloten voor verkeer. Dat geldt ook voor het Stadhuisplein tussen het Piusplein en de Bisschop Zwijsenstraat. Het afbouwen van de kermis start na zondag 25 juli. Vanaf dinsdag 27 juli 12:00 uur is de stad weer open. 

Meer informatie over de Vakantiekermis op de website tickettotilburg.com