logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Nieuwsin
de
Spoorzone

Start bouw woontoren Brabander

22 juni 2020

Het startsein van de bouwwerkzaamheden voor het project De Brabander, in de Tilburgse Spoorzone, is gegeven op 2 juni 2020. Door de coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om dit feestelijk te vieren op locatie.

Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) is trots dat de bouw van de 162 appartementen is gestart. "De hoogwaardige afwerking van het gebouw, in combinatie met de architectuur, zorgt ervoor dat het gebouw toekomstbestendig is. Zo worden de erkers voorzien van mooie elektrische schuiframen en krijgen de woningen vloerverwarming én koeling. Daarbij wordt het gebouw uitgerust met zonnepanelen en verloopt de energievoorziening middels een WKO-installatie omdat de hele Spoorzone gasvrij is", aldus Stefan Janszen, ontwikkelingsmanager bij SDK Vastgoed.

Start verhuur

De belegger is nog niet gestart met het verhuren van deze woningen, maar naar verwachting zullen de eerste huurders hun woning betrekken over twee jaar. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uit Tilburg.