logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Nieuwsin
de
Spoorzone

Sluiting fietsenstalling Spoorlaan

08 juli 2020
Stalling fietsen aan de Spoorlaan

Op dinsdag 21 juli sluit de fietsenstalling aan de Spoorlaan. Zowel de onbetaalde stalling boven op het postperron als de betaalde en beveiligde stalling onder het perron. Vanaf die dag stal je je fiets veilig in de nieuwe stalling aan de andere kant van het spoor.

Opruimen fietsen

Na 21 juli worden fietsen die niet opgehaald zijn opgeruimd door de Diamantgroep. Deze worden naar de AFAC gebracht en kunnen daar worden opgehaald. Onder vertoon van een geldig identiteitsbewijs en de fietssleutel. Na het verwijderen van de fietsen start de aannemer met de werkzaamheden die tot eind 2021 duren.

Nieuwe fietsenstalling

De nieuwe fietsenstalling aan de andere kant van het spoor biedt plaats aan 3.900 fietsen. De eerste 24 uur stal je je fiets gratis. Daarna betaal je €1,25 per dag. Via NS-fiets kun je een abonnement afsluiten. De fietsenstalling is beveiligd en open vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein. In de nieuwe stalling zit een Fiets en Serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn OV fietsen beschikbaar. De ingang zit aan de Willem II-passage. Je verlaat de stalling per fiets aan de zijkant, ter hoogte van de LocHal. Wil je naar de trein of bus dan loop je de stalling uit via het Burgemeester Stekelenburgplein.

Duurzaam stallen

De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum planten. Sedum is een vetkruid dat bloeit in de zomer. Vlinders en bijen komen er graag op af en het vangt veel regenwater op. Daarmee draagt het bij aan de klimaatadaptie in de stad.