logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Nieuwsin
de
Spoorzone

MindLabs opgeleverd in de Spoorzone

01 februari 2023

De eerste huurders betrekken het gloednieuwe MindLabs gebouw in Spoorzone Tilburg. MindLabs is het centrum voor innovatieve technologie waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samenkomen.

Het gebouw biedt allerlei mogelijkheden voor ontmoeting, inspiratie en onderzoek. De omgeving draagt bij aan een levendig ecosysteem, waarin partners samenwerken aan innovatie.

MindLabs is gebouwd op de plek van de voormalige Hal 70. Deze oude spoorhal is gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De stalen spanten van Hal 70 zijn opnieuw gebruikt in het nieuwe gebouw. De bouw startte in augustus 2019 en is gedaan door Ballast Nedam Zuid en BINX Smartility. De openbare ruimte moet nog worden ingericht.

De bewoners

Eigenaren van het gebouw zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogeschool, die hier Fontys Journalistiek en een deel van Fontys ICT gaat huisvesten. Andere MindLabs-partners huren een deel van het pand. Grotere huurders zijn onder andere DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Uitgeverij Zwijsen.

Ingebruikname

De eerste huurders zijn ROC Tilburg en Fontys, zij nemen komende week hun intrek. De komende maanden volgen anderen. Als het gebouw volledig is afgewerkt en vol in bedrijf is volgt er een officiƫle feestelijke opening om te vieren dat het gebouw klaar is.