logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Nieuwsin
de
Spoorzone

Wijzigingen parkeren auto’s en fietsen in de Spoorzone

28 juni 2021
Tijdelijke fietsenstalling

In de Spoorzone is er op dit moment alleen een tijdelijke parkeeroplossing. Er zijn voor nu voldoende plekken beschikbaar voor bezoekers, reizigers en bewoners van het gebied. De verwachting is dat het huidige aantal parkeerplekken in de toekomst niet genoeg is. Daarom start in het najaar de realisatie van de parkeergarage Zwijsen die bewoners, gebruikers en bezoekers de noodzakelijke parkeergelegenheid moet gaan bieden met ruim 700 auto-parkeerplekken en daarnaast ruimte voor fietsen en (deel)scooters. 

Tijdens de bouw van de parkeergarage vervalt ruim de helft van de huidige parkeerplaatsen op P1(tussen het UWV en de Polygonale Loods). Om ten tijde van de bouw toch voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers te kunnen bieden, zal er op andere plekken extra parkeerplek komen. De werkzaamheden hiervoor zullen in juli starten.

Uitbreiding P1

Het huidige parkeerterrein P1 zal richting de Polygonale Loods worden uitgebreid. De ingang blijft op dezelfde plek. Daarnaast komt er op de locatie Clarissentoren een extra tijdelijk parkeerveld. Hier kunnen abonnementhouders en kortparkeerders tijdens de bouw van de parkeergarage Zwijsen hun auto parkeren.

Fietsen en scooters

De uitbreiding van de parkeerplekken voor auto’s op P1 betekent dat de parkeerplek voor fietsen en scooters achter de Polygonale Loods komt te vervallen. In de week van 5 juli worden de fietsen verwijderd. Fietsers worden zoveel mogelijk naar de NS stalling gestuurd, daar is vooralsnog genoeg ruimte. De tijdelijke gemeentelijke stalling op het Stekelenburgplein blijft beschikbaar ook voor het parkeren van scooters.Vanaf het najaar zal ook de fietsenstalling aan de zuidkant van het spoor worden opgeleverd en is er plek voor bijna 7.000 fietsen.

NS fietsenstalling

In de NS fietsenstalling aan de noordzijde van het station stal je eenvoudig, veilig en snel je fiets. Inchecken kan via de OV-chipkaart en de eerste 24-uur zijn gratis. Heb je geen OV-chipkaart? Dan krijg je een gratis leenpas bij de beheerder van de NS stalling.