logo Spoorzone Tilburg Spoorzone Tilburg

Nieuwsin
de
Spoorzone

Wie volgt succesvol Recrubo op in Gebouw 90?

11 juli 2024

Recrubo was de ideale ondernemer voor het pas vorig jaar gerenoveerde Gebouw 90 in de Spoorzone. Een impact startup, die door inzet van AI economische én maatschappelijke waarde levert. Nu het bedrijf uit zijn jasje is gegroeid, is er weer ruimte beschikbaar in dit bijzondere gebouw.

Als student kwam Niels Tukker, oprichter en directeur van Recrubo, op het idee. Bedrijven de mogelijkheid bieden vacatures in te vullen, door AI gegeneerde WhatsApp-gesprekken met kandidaten. Een sollicitatietool, die de eerste fase van het wervings- en selectieproces volledig automatiseert en werkzoekenden efficiënt koppelt aan werkgevers. Onbevooroordeeld en via kanalen die jongeren dagelijks gebruiken. Inmiddels vinden duizenden kandidaten per maand een tijdelijke of vaste baan bij een van de klanten van Recrubo, met behulp van de door het bedrijf ontwikkelde sollicitatietool.

“Het laatste half jaar van mijn studie heb ik gewerkt aan Rercrubo," zegt Niels, die commerciële economie bij Fontys in Tilburg studeerde en koos voor de richting Digital Business Concepts. In 2021 lanceerde de startup – ze waren inmiddels met z’n drieën - een MVP (Minimal Viable Product). “In november 2022 hadden we onze eerste vijftien klanten, waaronder Blokker, Praxis en DHL. In die tijd zijn we ook naar Lissabon gevlogen voor een funding, zodat we ons product konden opschalen.”

Samenwerking in Gebouw 90

Recrubo was een van de tien startups die zich in het voorjaar van 2023 vestigden in Gebouw 90, onderdeel van het industrieel erfgoed in de Tilburgse Spoorzone. Het bedrijf paste perfect bij het type ondernemers waarvoor het pand is bedoeld: impact startups die werken aan mensgerichte innovatie. Beginnende ondernemers die bijdragen aan én profiteren van de al in de Spoorzone aanwezige kennis en bedrijvigheid op het gebied van menselijk gedrag en AI.

Niels Tukker kijkt met plezier terug op de tijd in Gebouw 90. “We borrelden met andere startups op vrijdagmiddag, bespraken elkaars uitdagingen, soms had iemand een gedegen advies en we hebben wel eens een lead doorgepasst.” Ook de Tilburgse kermis van 2023 herinnert hij zich nog goed. Terwijl bezoekers naar binnen keken, werkte het team aan verbetering en schaalbaarheid van het product. Met pizza’s en bier bij de hand, werkte iedereen net zo lang door totdat de zichzelf opgelegde deadline was gehaald.

Volop kansen in Spoorzone

Behalve een bruisende plek is de Spoorzone een ondernemende omgeving waar bedrijvigheid, onderwijs en overheid samenwerken. Daarvan profiteerde Recrubo toen het in november 2023 een product launch deed, om de hoek bij Club Smederij. Daar ontving de startup niet alleen oude bekenden, zoals klanten en investeerders, maar ook nieuwe, lokale, waardevolle relaties.

Door onderdeel te zijn van het ecosysteem in de Spoorzone, wist Recrubo goede plaatselijke contacten op te bouwen, met bijvoorbeeld opleidingen van Fontys en Avans. Niels: “Verschillende oud-stagiairs hebben nu een parttimebaan bij ons.”

Sinds het bedrijf zijn intrek nam in Gebouw 90 is het aantal medewerkers verdubbeld. “We zijn hier gegroeid van startup naar scale-up.” Omdat het niet meer past, heeft Recrubo de ruimte die het huurde in de Spoorzone inmiddels moeten verlaten. Tijd voor nieuwe slimme starters om de plek van deze pionier in te nemen.

Heb jij interesse om de plek van Recrubo in Gebouw 90 over te nemen? 

Neem dan voor meer informatie contact op met accountmanager Dolf Baetsen van de gemeente Tilburg ( Dolf.Baetsen@tilburg.nl / 06-29648679) of kijk op Funda in Business.