Nieuwsin
de
Spoorzone

Bouw MindLabs gaat van start

09 juli 2020
Artist impression van Mindlabs

Op Locomotiefboulevard 101-119, naast de LocHal, komt een nieuw pand dat onder meer Mindlabs gaat huisvesten. De bouw van het pand start naar verwachting na de bouwvak.

De gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen tekenden donderdag 9 juli de overeenkomsten en contracten waardoor Ballast Nedam en Binx Smartility het pand kunnen gaan realiseren. De verwachting is dat de werkzaamheden starten na de bouwvak. De oplevering staat gepland voor december 2021.

Onderwijs en media

Namens Fontys gaat de Hogeschool Journalistiek zich hier vestigen. De overige MindLabs-samenwerkingspartners - DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Uitgeverij Zwijsen - huren delen van het nieuwe pand.

Ambitie

Het nieuwe gebouw past bij de ambities die de gemeente heeft voor de Spoorzone en voor MindLabs. Wethouder Berend de Vries: "MindLabs moet het bruisende ecosysteem van de Spoorzone worden, dat samen met de Startup Kitchen en Plan-t de aanjager is voor samenwerkingen op het gebied van interactieve technologie, datatechnologie en kunstmatige intelligentie in Tilburg en daarbuiten."

Verbinden

Ook Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) levert een essentiƫle bijdrage aan het verbinden van kennis en kunde op het gebied van technologie naar concrete toepassingen. "MindLabs is voor Fontys Hogeschool Journalistiek een living lab, bijvoorbeeld op het gebied van immersieve journalistiek, natural language technology en datascience," zegt Marjo Spee, directeur FHJ. "Met deze technologieƫn kunnen journalisten lezers en kijkers verhalen aanbieden die verder gaan dan wat we nu gewend zijn. Soms met behulp van een virtual-reality-omgeving, soms met een verdiepende analyse gebaseerd op big data. De centrale vraag daarbij is altijd hoe het publiek dit ervaart. En hoe we een nieuwe technologie nog beter kunnen inzetten."