Toekomst van de Spoorzonein
de
Spoorzone

Toekomst van de Spoorzone

Gebiedsontwikkeling – Finch Building

Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) en gemeente Tilburg zijn gezamenlijk de (gebieds)ontwikkelaars van de Spoorzone. Rond de grote maquette in het infocentrum: Finch wordt het eindbeeld van de Spoorzone zichtbaar.  SDK Vastgoed vertelt u graag over de afgelopen 10 jaar Spoorzone en natuurlijk over wat er nog komen gaat. Weet u bijvoorbeeld het verhaal achter de bouw van het Ketelhuis? Of wilt u meer weten over de plannen van de Young Profesional Campus? En wat gaat er gebeuren achter de muur naast de LocHal? Kom langs in de Finch, geniet van de gebiedsmaquette en krijg antwoord op al uw vragen.

Ook ontwikkelaar Van de Ven Tilburg is te vinden in de Finch en vertelt je alles over de nieuwe plannen voor het Zwijsenterrein.

Projecten Van Wijnen, Karres en Brands

Van Wijnen Projectontwikkeling werkt samen met Trebbe Wonen aan een project op het Zwijsenterrein. Ze vertellen er alles over in de LocHal. Ook Karres en Brands is daar aanwezig om je meer te vertellen over het ontwerpen van de openbare ruimte in de Spoorzone. Bekijk de ontwerpen en denk mee.  

De Burgemeester

Appartementencomplex De Burgemeester komt op de plek waar voorheen het 'blauwe gebouw' stond. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, ontwikkelt het gebouw waar zo'n 150 appartementen in komen. De sloop van het blauwe gebouw is in juni 2023 klaar. Als alles goed gaat, start de bouw van De Burgemeester medio 2024. Maak jij deze plek al een beetje mooier? Dat kan op de Dag van de Spoorzone door de bouwhekdoeken te beschilderen. Meer over De Burgemeester op de site nieuwbouw-deburgemeester.nl.

Bewonersplatform Spoorzone Theresia

Het Bewonersplatform Spoorzone Theresia (BST) denkt al 20 jaar mee. Ze blikken terug en kijken vooruit. Met buurtcafés, boekwerken, plangroepen, nieuwsbrieven, klankbordgroepen en workshops hebben de bewoners hun inbreng gegeven. Voor de Dag van de Spoorzone geeft BST een eenmalige petitie uit. Bij de kraam van BST in de LocHal is iedereen welkom om in discussie te gaan over de Spoorzone. Hoe die tot nu toe is gerealiseerd en wat nog moet worden ontwikkeld. Meedenken in de BST? Nieuwe leden zijn welkom!