Programma LocHalin
de
Spoorzone

Programma LocHal

Expositie Spoortocht013 | Expositieruimte LocHal

Ga mee op tijdreis door de Spoorzone met het werk van fotografisch kunstenaar Gerdien Wolthaus Paauw. Via het Spoorpark van nu, naar de landingsbaan voor Marsmannetjes op het Van Gend en Loos Terrein. Of kruip als Alice in Wonderland in een boekenkast en beland in de leegstaande LocHal. Er zijn portretten en verhalen: over de Koning die op bezoek komt, hoe een hijskraanmachinist zijn plasje doet, de spoorwegman bouten en moertjes bezorgt en de Denktrein… die aan het denken zet. Zet je geheugen, aan het werk en blijf je verbazen. Hoe ziet jouw gedroomde stad eruit?

Fiera del Suono | Stadsbalkon LocHal | Ontdek de kermis in een 3D geluidservaring

Mediakunst-collectief DROPSTUFF, het Stadsmuseum Tilburg, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en studenten van 3 Hogescholen (Fontys Tilburg, HVA Amsterdam en HU Utrecht) verzamelen geluiden van de Tilburgse kermis en maken daar een interactieve audio-installatie van. De makers zijn ook op zoek naar bezoekers van de kermis die filmpjes of geluidsopnames hebben. Van 21 t/m 30 juli opent de installatie voor het publiek. Maar tijdens de Dag van de Spoorzone kunnen bezoekers alvast een voorproefje krijgen. Daarna wordt het project verder ontwikkeld en in 2024 op een nader te bepalen locatie gepresenteerd.  

Kinderafdeling | Spoorlezen op zondag

Speciaal voor de Dag van de Spoorzone kun je luisteren naar een feestelijk verhaal. Ballonnen, slingers en confetti spetteren door de lucht. Dans je met ons mee? 

Aanvang voorlezen ronde 1 13.30 (totaal activiteit +/- 45 minuten)
Aanvang voorlezen ronde 2 15:00 (totaal activiteit +/- 45 minuten)
Voor kinderen tussen 3 & 6 jaar.

DigiLab | 13:00 - 17:00u

Houd jij van alles wat te maken heeft met techniek en wil je experimenteren met de nieuwste technieken? Kom dan langs bij het DigiLab en ga aan de slag met een 3D-printer. Bouw de mooiste Minecraftcreaties, stap in een virtuele wereld met een VR-bril of maak een te gekke foto in de green screen studio. Wat maak jij in het DigiLab?

WoordLab |13:00-14:00u en 15:00 - 16:00u

In het WoordLab komen schrijfgroepen wekelijks of tweewekelijks samen om hun werk te bespreken en elkaar feedback te geven.  Sommigen deelnemers werken aan een roman, anderen aan een biografie of schrijven columns of gedichten. Deelnemers aan het Schrijfatelier en Poëzie-atelier laten op de Dag van de Spoorzone horen wat ze in huis hebben tussen 13:00 en 14:00u en 15:00 en 16:00u.

FutureLab | Vertoning van een filmpje over Project Meet je Stad 

Meet je Stad is een initiatief voor burgerwetenschap. Help mee aan klimaatmetingen met jouw eigen meetstation. In het Futurelab zie je voorbeelden van meetstationnetjes. Ook kunnen bezoekers terecht voor meer informatie over de Meet je Stad workshops in het najaar.

GameLab | 12:30 - 16:30u

Nieuwe bordspellen leren spelen of leren hoe je je ouders met een bordspel kunt verslaan? Sluit dan aan op de spellemiddag tussen 12:30 en 16:30u. Deze middag is niet alleen tijdens de Dag van de Spoorzone. Elke 2e zondag van de maand zijn bezoekers welkom in het GameLab van de bibliotheek om hun skills bij te spijkeren. 

StemmingMakerij

In de Stemmingmakerij deze dag een themamiddag over de Hindoestaanse Migratie, georganiseerd door For Our Community. Op het programma o.a. een introductie van Bhagwanbali en persoonlijke verhalen en optredens. De toegang is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich wel aanmelden via de website.

Bezoek de Glazen Zaal 
Bezoek de Glazen Zaal van Seats2meet. Bezoekers kunnen rekenen op een kop koffie met wat lekkers. Er draait een film over de LocHal en indien gewenst een is er een rondleiding door de Glazen Zaal.